1. Anasayfa
  2. Memur

2024 piyangosu emekliye vurdu! En büyük zam SSK, Bağ-Kur’luya: Yüzde 65! Memur Maaşları 2022

2024 piyangosu emekliye vurdu! En büyük zam SSK, Bağ-Kur’luya: Yüzde 65! Memur Maaşları 2022
0

2024 piyangosu emekliye vurdu! En büyük zam SSK, Bağ-Kur’luya: Yüzde 65! #memurmaaslari – 2022

#kpss #kpss2021 #kpss2022

1928 Şahıs Okudu – 10 Şahıs Beğendi Sende Beğen Yorum Yap

2024 emekli maaş zammı nefesler tutulmuş şekilde planlanıyor. 3 Ocak tarihinde Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla kesinleşecek olan maaş zammı miktarı şimdiden netlik kazanmıştır. Peki, emekli maaş zammı yüzde kaç olacak? SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar olacak? İşte 2024 emekli maaş zammı bilgileri haberimizde…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz” talimatıyla yapılacak 2024 maaş zamlarından vatandaşlar ümitli. Geçtiğimiz yıl maaşlarına gelen zamdan oldukça memnun kalamayan emeklinin bu yıl yüzünün güleceği düşünülüyor. Bu yıl tek sefer olmak suretiyle yapılacak maaş zamlarında vatandaşların alım gücünün yükseltileceği biliniyor. Emekliye gelecek refah oranı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dokunuşunun büyük bir zammın habercisi olduğu söylemleri duyuluyor. Peki, minimum emekli maaşı 2024’de ne kadar? 2024 taban emekli maaşı ne kadar?
EMEKLİYE YÜZDE 50 ZAM KESİN GÖRÜLÜYOR
Işyar ve emekli maaş zammının bu yıl eş olması planlanıyor. Işyar maaşlarına yapılacak zam oranına benzer bir zam bununla beraber emekliler için de planlanıyor. Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memurlar için yüzde 50 oranında bir zam gerçekleşeceğinin sinyalini vermişti. Bu artış oranının SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar de ilgilendiriyor olması planlanıyor. Emeklilere yüzde 50 net zamma ek olarak kök maaşlar ile emekli taban maaşında da düzenleme yapılacağı biliniyor. Bu durumda minimum emekli maaşının 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye arttırılacağı söyleniyor.
MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE MAAŞ ZAMMI
Işyar ve işyar emeklilerine gelecek maaş zammı 3 Ocak 2024 tarihinde Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla kesinleşecek. 6 aylık enflasyon verisinin kesinleşmesi sonucunda refah oranı olmadan işyar ve işyar emeklilerinin alacağı zam oranı netleşecek. Işyar maaşları ise ülkemizdeki çeşitli ödemeleri belirleyecek.
TABAN EMEKLİ MAAŞINA DÜZENLEME
2024 senesinde maaş zamlarının yanı sıra 15 Ocak 2024’den ilkin taban emekli maaşında düzenleme planlanıyor. Refah payının da değerlendirmeye alınmasıyla beraber planlanan minimum emekli maaşı Meclis’ten onay alacak. 6 aylık enflasyon oranına nazaran ise şu an minimum emekli maaşının 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye artmasına kati gözüyle bakılıyorken 11 bin 500 TL’ye kadar çıkması da planlanıyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir