2024 YAŞLILIK maaşına okkalı zam! Yeni maaşlar hesaplandı Memur Maaşları 2022

2024-YASLILIK-maasina-okkali-zam-Yeni-maaslar-hesaplandi-Memur-Maaslari

2024 YAŞLILIK maaşına okkalı zam! Yeni maaşlar hesaplandı #memurmaaslari – 2022

#kpss #kpss2021 #kpss2022

82 Şahıs Okudu – 0 Şahıs Beğendi Sende Beğen Yorum Yap

Yaşlılık maaşı 2024 Ocak zammı belli oldu. Yılbaşı’nda 65 yaş aylığına Okkalı zam geliyor. Peki 2024 yaşlılık maaşı ne kadar olacak?
Yaşlılık maaşı 2024 Ocak zammı milyonlarca vatandaşı tarafınca merak ediliyor. Temmuz ayında asgari tutara ve işyar maaşlarına meydana getirilen zam sonrasında yaşlılık maaşı da yükselmişti. 6 ayda bir artan yaşlılık maaşının tekrardan belirlenmesi için geri sayım başladı. Ocak ayında asgari ücret işyar maaşları emekli maaşları tamamen değişecek. Yaşlılık aylığı da zamlardan payını alarak artacak. Peki Ocak 2024 zamlı yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığı kaç TL olacak?
Yaşlılık maaşı 2024 Ocak ayı itibariyle değişiyor. 65 yaş üstü vatandaşlara verilen yaşlılık aylığı Her 6 ayda bir asgari ücret ve işyar maaşlarına gelen zamla birlikte artış gösteriyor. Yeni yıla doğru geri sayım devam ederken asgari ücret zammı işyar maaş zammı emekli zammı kadar toplumsal yardım zamları da merak ediliyor ve yakından takip ediliyor. 2024 yılının başlangıcında toplumsal yardımları yapılacak artışlar netleşmeye başladı. Peki 65 yaş aylığı asgari ücretle ne kadar olacak? Asgari ücret zammı sonrası yaşlılık aylığı kaç TL olacak? İşte 2024 yaşlılık maaşı son durum…
2024 YAŞLILIK AYLIĞI NE KADAR OLACAK? 65 YAŞ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?
2024 asgari ücret zammının belli olması ile beraber yaşlılık maaşı da belli olacak. Doğrusu 2024 yaşlılık maaşı asgari tutara endeksli olarak artacak. Asgari ücret hemen hemen komisyon tarafınca belirlenmedi sadece bu hafta sonuna kadar belli olması planlanıyor. Asgari ücret zammının belli olması ile beraber yeni yaşlılık maaşı da ortaya çıkacak.
2024 YAŞLILIK MAAŞI TAHMİNLERİ
Yaşlılık maaşı son olarak Temmuz ayında meydana getirilen zamla artmıştı. Yeni yılda yaşlılık aylığına daha da büyük zamların gelmesi planlanıyor. Eğer yüzde 30 artış yapılırsa yaşlılık maaşı 3052 TL’ye yükselecek yoksa gelecekti zamla %40 olması durumunda yeni yaşlılık maaşı 3287 TL olurken yüzde 50 zam yapılması durumunda 2024 yaşlılık maaşı 3522 TL olacak.
YAŞLILIK AYLIĞI KİMLERE VERİLİYOR?
Yaşlılık aylığı, devlet tarafınca sağlanan toplumsal yardım ödemeleri içinde mühim olanlardan bir tanesi. 65 yaşını geçmiş herhangi bir toplumsal güvencesi ya da emekli olmayan vatandaşlara yaşlılık aylığı bağlanıyor. Devlet bu ödemeyi tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz yapmakla beraber tertipli olarak veriyor. 65 yaş aylığı için müracaat meydana getiren kişinin bununla beraber eşinin ya da kendisinin üzerine kayıtlı bir mal varlığının bulunmaması gerekiyor.
YAŞLILIK MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER
Yaşlılık maaşı başvurusu yapmak isteyenlerin lüzumlu şartları taşımaları halinde istenen belgeleri de hazırlamaları gerekir. 65 yaş aylığı için istenen belgeler ise şöyleki:

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık