1. Anasayfa
  2. Memur

7500 ve altında maaş alan SSK, Bağ-Kurluların maaş listesi belli oldu! İşte yeni yılda emeklinin zam Memur Maaşları 2022

7500 ve altında maaş alan SSK, Bağ-Kurluların maaş listesi belli oldu! İşte yeni yılda emeklinin zam Memur Maaşları 2022
0

7500 ve altında maaş alan SSK, Bağ-Kurluların maaş sıralaması belli oldu! İşte yeni yılda emeklinin zam #memurmaaslari – 2022

#kpss #kpss2021 #kpss2022

38 Şahıs Okudu – 1 Şahıs Beğendi Sende Beğen Yorum Yap

Asgari ücretin 17 bin 2 lira olmasının arkasından işyar ve emekli maaşları merak mevzusu olurken SSK ve Bağ-Kurlular enflasyon farkı ile emekli maaş zammı hesabı hayata geçirmeye başladı. Son ara düzenlemeler bununla beraber 7500 liraya yükseltilen en düşük emekli maaşı 2024 Ocak ayında ne kadar olacak? Detaylar haberde…
Emekli maaş zammına dair son dakika açıklamaları, milyonlarca kişinin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. TÜİK tarafınca aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanması umut ediliyor. Kasım ayında enflasyonun yüzde 33.65 olarak açıklanmasının arkasından, 2024 emekli maaşı ne kadar olacak sorusu merak ediliyor.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISINDAN KRTİTİK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yapmış olduğu izahat, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerini heyecanlandırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en düşük emekli maaşının artırılması talimatı üstüne, Yılmaz, emeklilere yönelik artışın yüzde 50 civarında olacağını belirtti. Ek olarak, işçi emeklileri için değişik şartlara doğal olarak olacaklarına dair de data verdi.
MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
2024 Ocak emekli maaş zammı için meydana getirilen hesaplamalara bakılırsa, senenin ilk altı aylık döneminde enflasyon yüzde 19.77 olarak gerçekleşti. SSK ve BAĞ-KUR ile emekli işyar aylıkları yüzde 25 oranında artırılırken, işyar maaşlarına ise enflasyon ve toplu sözleşme farkından oluşan yüzde 17.55’lik zammın yanı sıra 8.077 TL seyyanen zam yapılmış oldu.
Yıl sonu enflasyonuna bağlı olarak, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 37.76 oranında enflasyon farkı kadar zam yapılması umut ediliyor. Böylece işyar ve emekli işyar maaşları ise yüzde 49.45 oranında artacak.
ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalar, emeklilere ümit verdi. Yılbaşında emeklilerin durumunun gözden geçirileceğini ve her türlü fedakarlığın sergileneceğini vurgulayan Erdoğan, emekli aylıklarına ilave zam için yönerge verdiğini beyan etti. Bu durum, en düşük emekli maaşının yükseltilme ihtimalini bununla beraber getirdi.
SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları için yılsonuna kadar yapılabilecek bir kanun değişikliği eğer olmazsa, ocak ayında bir tek 2023’ün temmuz – aralık dönemindeki enflasyon oranında artış umut ediliyor.
Sadece, yapılabilecek bir düzenlemeyle, emeklilere ilave artış yapılması ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesi ihtimaller içinde bir senaryo olarak değerlendiriliyor. Bu mevzuda atılacak resmi adımların beklenmesi gerekiyor.
SSK 7.616 TL olan kök maaş yüzde 65 enflasyon varsayımına bakılırsa 10.301 TL olacak.
SSK 2.749 TL olan kök maaş yüzde 65 enflasyon varsayımına bakılırsa 7.500 TL olacak.
SSK Ziraat 2.063 TL olan kök maaş yüzde 65 enflasyon varsayımına bakılırsa 7.500 TL olacak.
BAĞ-KUR esnaf 2.929 TL olan kök maaş yüzde 65 enflasyon varsayımına bakılırsa 7.500 TL olacak.
BAĞ-KUR ziraat 2.315 TL olan kök maaş yüzde 65 enflasyon varsayımına bakılırsa 7.500 TL olacak.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir