Alıç ağaçları köylülere ek gelir oluyor Ek Gelir 2022

Alic-agaclari-koylulere-ek-gelir-oluyor-Ek-Gelir

Alıç ağaçları köylülere ek gelir oluyor #ekgelir – 2022

#EkKazanç #Evdeİş #ekgelir

22 Şahıs Okudu – 4 Şahıs Beğendi Sende Beğen Yorum Yap

Tokat’ta doğada kendiliğinden yetişen alıç ağaçları rehabilite ediliyor, üretilen meyvelerin satılmasıyla köylülerin gelir elde etmesi hedefleniyor. Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün başlatmış olduğu emek harcama kapsamında sıhhatli ağaçlarla alıç ormanı oluşturulup kaliteli meyve elde edilecek. Köylüler topladıkları alıçları sirke ve marmelat yapılmak suretiyle fabrikalara satacak.

Alıç ağaçları köylülere ek gelir oluyor

Alıç ağaçları üretime kazandırılıyor, köylüler meyvecilikten gelir elde ediyor.

Tokat’ın Pazar ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen alıç ağaçlarının rehabilitasyonu sonucu üretilen meyvelerin satılmasıyla köylülerin gelir elde etmesi hedefleniyor.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğünce Tokat Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Pazar Orman İşletme Şefliği mesuliyet alanında bulunan Ovacık köyü Alıçlıbel mevkisinde 20 hektarlık alanda alıç ağaçlarının rehabilitasyonu amacıyla proje hazırlandı.

Emek harcamalar kapsamında alıç ağaçlarından daha oldukça meyve elde etmek için kuru dal budaması, aşılama, kök bakımı yapılıyor. Proje ile sıhhatli fertlerden oluşan alıç ormanı oluşturulup kaliteli meyve elde edilmesi, böylece yöre halkına ekonomik gelir sağlanması hedefleniyor.

Tespitlere bakılırsa, bu yıl ortalama 60 ton alıç elde edilecek. Ağaçlardan köylüler tarafınca toplanacak alıç, sirke ve marmelat yapılmak suretiyle fabrikalara satılacak.

Vali Numan Hatipoğlu, Pazar ilçesindeki alıç ormanının daha verimli hale getirilmesi için çeşitli emekler yaptıklarını söylemiş oldu.

Alıçın sirke, marmelat şeklinde naturel ürünler yapılması dolayısıyla ilgi gördüğünü dile getiren Hatipoğlu, “Alıç meyvesinin yöre köyler için daha yararlı hale getirilmesi, ekonomik kıymet kazandırılması ehemmiyet taşıyor. Bu kapsamda Orman İşletme Müdürlüğü tarafınca başlatılan emekler sürüyor.” dedi.

Bu ve benzeri ürünlerin daha çok pazara ulaşmasının en büyük hedefleri bulunduğunu vurgulayan Hatipoğlu, “Böylelikle orman köylülerimiz daha yüksek gelir seviyesine kavuşacak. Uygulama meydana getirilen alan, oldukça büyük. Bundan sonrasında da orman ürünlerinin, orman meyvelerinin ekonomiye kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek.” ifadesini kullandı.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık