1. Ana Sayfa
  2. Kişisel

Banka e Shqipërisë ul normat e interesit, pritet rritje e kërkesave për kredi – (31 Mars 2005) Banka Kredi

Banka e Shqipërisë ul normat e interesit, pritet rritje e kërkesave për kredi – (31 Mars 2005) Banka Kredi
0

Banka e Shqipërisë ul normat e interesit, pritet rritje e kërkesave për kredi – (31 Mars 2005) #kredi Banka Kredi – 2022

#kredi #kredikartı #kredinotu

44 Şahıs Okudu – 0 Şahıs Beğendi Sende Beğen Yorum Yap

Lajme Arkiva 2005

Norma bazë e interesit të lekut arrin në minimumin historik prej 5 përqind. Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë aplikoi uljen e normës bazë të interesit për lekun, me 0,25 përqind.
Ky vendim pritet të pasqyrohet në uljen e normave të interesit për lekun, si tek depozitat, ashtu edhe për kreditë.

Banka Qendrore e motivon këtë vendim me rritjen e stimulit monetar, të akumuluar nga ulja e normës së interesit gjatë vitit të kaluar.

Sipas Bankës së Shqipërisë, një masë e tillë mund të ndikojë në rritjen e kërkesës për kredinë në lekë dhe në rritjen e peshës së saj në totalin e kredive, kur dihet se shumica dërrmuese e kredive funksionon në valutë.

Banka e Shqipërisë vlerëson se situata makroekonomike është e favorshme për ruajtjen e stabilitetit të çmimeve gjatë muajve të ardhshëm, ndërsa pritet që Banka Qendrore të marrë rol më aktiv në nxitjen e aktivitetit ekonomik duke patur parasysh edhe efektet negative në iktisat, që mund të sjellë rritja e çmimit të naftës e vërejtur së fundmi në tregjet ndërkombëtare.

Banka Qendrore dhe institucionet ndërkombëtare presin që ekonomia gjatë këtij viti të rritet me 6%, ndërsa inflacioni të ruhet brenda kufijve të 2 deri në 4%./tvklan.al

Gazetare: Fjodora Fjora

SUBSCRIBE to “RTV KLAN” on YouTube for more videos!

Për më shumë informacione vizitoni faqen tonë web https://tvklan.al/
Videot e fundit nga Tv Klan i gjeni në faqen https://tvklan.al/video/
Follow Tvklan on Feysbuk: https://www.feysbuk.com/tvklan/
Follow rtvklan on Instagram: https://www.instagram.com/rtvklan/
Programet e Tv Klan mund t’i ndiqni edhe në faqen https://tvklan.al/programe/

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap