Bitay Davet Et & Kazan Kampanyası Yeniden Başladı! Kripto Kazan 2022
0

Bitay Çağrı Et & Kazan Kampanyası Tekrardan Başladı! #KriptoKazan – 2022

#altcoin #coinsepeti #kripto

8 Şahıs Okudu – 1 Şahıs Beğendi Sende Beğen Yorum Yap

Bitay “Çağrı Et & Kazan” kampanyası tekrardan başladı!
Sen de dostlarını Bitay’a çağrı et, 15.000 BITAY’a varan ödülleri kazanma şansını yakala. Üstelik çağrı ettiğin arkadaşlarına da 100 BITAY ödülümüz var. Daha çok arkadaşını çağrı et, daha fazlasını birlikte kazan.

Derhal Katıl: shorturl.at/kIZ38

#bitaycoin #kripto #bitcoin #bitaycoin

Bitay ile süratli ve güvenli bir halde kripto para alıp satmak için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.
https://www.bitay.com

______________________________________________________
Bizi toplumsal medyadan da takip etmeyi ihmal etmeyin!
https://www.bitay.com

https://t.me/bitayturkiye
https://instagram.com/bitayturkiye
https://tr.linkedin.com/bitayturkiye
https://www.feysbuk.com/bitayturkiye

Kripto Para Nedir?
Kripto para, takas işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal para birimi. Bazılarına göreyse geleceğin para birimi.

Günümüzde kripto para birimleri pek oldukca şahıs tarafınca duyulmuş, devlet başkanlarından dev şirketlere kadar her insanın oldukca fazla dikkatini çekmiş durumda olan bilinmeyeni oldukca olan bir olgudur. Takas işlemlerini doğrulamak ve güvenli şekilde gerçekleştirmek için kriptografi kullanılır. Herhangi bir fizyolojik karşılığa haiz değildir.

Aslen banka kartları ve kredi kartlar ile harcanılan ve aktarılan paralar da sanal paralardır, şundan dolayı bu işlemler sonucunda yalnız sistem verilerinde değişim meydana gelir. Kripto paralar da aynı mantıkta emek verme prensibine haiz. Sadece herhangi bir otorite ya da hükümet tarafınca yönetilmeyen, kısaca merkezileştirilmemiş (decentralized) bir sistem mevcut, bu da sistemin daha güvenli olmasını sağlıyor.

Kriptoloji nedir?
Kriptoloji, bir şifreleme bilimidir. Verilerin bir sisteme bakılırsa şifrelenmesidir. Kripto paralar ortam üstünde şifrelerin oluşturulması ve çözülmesi vesilesiyle aktarma edilir. Hash fonksiyonları benzer biçimde algoritmalar kullanılır.

Kripto Paraların Zamanı
Hızla gelişen teknolojinin zıplama çağı olan 90’lardan beri dijital bir para birimi oluşturmak için birçok girişimde bulunulmuş oldu. Flooz, Beenz ve DigiCash benzer biçimde sistemler geliştirildi, fakat bu girişimler sahtekarlık, finansal sıkıntılar, şirket içi anlaşmazlıklar benzer biçimde sebeplerden dolayı başarısız sonuçlar verdi. Tüm bu emek harcamalar güvenilir, üçüncü elden yaklaşım düşüncesini geliştirdi.

İlk kripto para olan Bitcoin, 2009 yılının başlarında Satoshi Nakamoto kod adıyla ortaya çıkan şahıs ya da kişiler tarafınca geliştirildi. Satoshi Nakamato tarafınca geliştirildiği söylenmesine karşın kim ya da kimler olduğu belli olmayan şahıs(ler) tarafınca açık kaynak kodlu yazılım olarak paylaşıldı. Bu ağ uçtan uca şifrelemeli dosya paylaşım platformlarına benzer konseptli bir platform üstünden ilerler.

Bitcoin Nedir?
2008 krizi sonrası Satoshi Nakamato adlı şahıs ya da kişiler uçtan uca elektronik ödeme sistemi olan Bitcoin’e dair teknik yazılarını yayınladılar. Böylece Bitcoin merkezsizleştirilmiş, üçüncül müdahalelere karşı korumalı kripto para birimi olarak ortaya çıktı. 2009 senesinde halka açık ağ olarak kullanıma girdi. Sonrasında Bitcoin, ilk başarı göstermiş kripto para olarak “1. nesil blockchain” olarak adlandırıldı.
Dağıtık yapısı yardımıyla oldukca kısa bir sürede günümüz finansal düzenine karşı yükselişe geçti. Bitcoin ağına giren işlemlerin takip edilmesi mümkün iken, işlemi gerçekleştiren kişinin kim bulunduğunu bulmak olanaksızdır. Bitcoin Blockchain ağında onaylanan işlemler, zincir yapısından dolayı geri döndürülemez ve bu işlemler değiştirilemez.
Düzenlemeye ya da kontrole doğal tutulamadığı için Bitcoin’in kıymeti sıfır noktasından, binlerce dolara kadar terfi etmiştir. Bitcoin’in yükselişinin arkasından birçok kripto para birimi daha ortaya çıkmıştır. Bu para birimlerine “alternative coin”, bir öteki değişle “alt coin” denmektedir. Alternatif kripto para birimleri yaratılırken çeşitli noktalarda değişik özelliklere haiz olarak rekabet avantajından yararlanılmış ve yeni market tipleri ortaya çıkmıştır. Bu farklılıklara üretilebilecek maksimum para miktarı, algoritma, blockchain alt türleri (hususi/paylaşımlı, izinli/izinsiz mutabakat) örnek olarak verilebilir.
Bitcoin blockchain platformunda üretilebilecek maksimum Bitcoin miktarı 21 milyon adettir. Bitcoin uçtan uca, adresten adrese aktarma imkanı sağlamaktadır, ek olarak blok üretim süresi ortalama 10 dakikadır.
Bitcoin adresleri kullananların platform üstündeki kimlikleridir. İşlemi icra eden şahısla ilişkilendirilemezler ve bu adreslerin anahtarları kaybedildiğinde adresler üstünde hak iddia edilemez.

#Bitay #bitcoin #kriptopara #ethereum #borsa #kripto #borsa #metaverse #nft #alt #coin #bitay #bitayhaber #bitaptv #kriptoparaalmak #bitaynedir #btcnedir #bitaydannasılcoinalınır #bitaycoin #bty

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir