Hobinizi Nasıl Kariyere Dönüştürürsünüz? – Kariyer Para

Hobinizi Nasıl Kariyere Dönüştürürsünüz? - Sosyal Book


Sevdiğin işi yap, derler ve hayatında bigün bile çalışmamış olabilirsin, elbet emek harcama dünyasında birkaç yıl bulunduktan sonrasında, sevdiğiniz şeyi yapmanın – ve bu işte geçiminizi sağlamanın – bir tek kalbinizin sesini dinlemekten daha karmaşık bulunduğunu bilirsiniz.

Mevcut işinizi yada başlayacağınız yeni bir işte para kazanmak istiyorsanız elbet daima ki şeklinde bir plana ihtiyacınız var.

Not
Araştırmanızı yapın, mali durumunuz hakkında dikkatlice düşünün ve kısa ve uzun vadeli hedefler belirleyin.

Hobilerinizi İşe Dönüştürün

Hobinizi Mesleğe Dönüştürmenin İpuçları

İdeal olarak plan yapmak için en iyi süre, çekilme mektubunu yazmaya başlamadan fazlaca ilkin olmalıdır. Yada hayatınızda ile kez bir işe girişeceksiniz ve bu iş hobiniz olacaksa detaylıca bir araştırma yapmanız gerekecektir.

1. Minik Başlayın

Bir kariyer halletmeye emek harcamadan ilkin hobinizle para kazanmaya başlamanız için pek fazlaca niçin var, fakat en belirgin olanla başlamış olalım: para. Adım atmak için, işinizle ilgili başlangıç ​​maliyetlerinden bağımsız olarak işinizi kurup yürütmek için minimum birkaç aylık harcamaları biriktirmiş olmanız gerekir.

Hala eski işinizde çalışırken işinize başlamanız, ürün yada hizmetinize hakikaten gereksinim olup olmadığı ve onu üretmek için ne kadar emek harcandığı mevzusunda size daha iyi bir düşünce verecek ve bu da size gereksinim duyduğunuz detayları verecektir.

İki işte çalışmak yorucu ve hokkabazlık yapabilse de, hobinizi yalnızca aşk için değil, para için yaptığınızda yeni kariyerinizi seveceğinizden güvenli olmanın iyi bir yoludur.

2. Bağlantılar Kurun

Toplumsal medya, ufak bir işletme sahibi için inanılmaz bir nimet olan, benzer düşünen insanlarla bağlantı oluşturmayı her zamankinden daha kolay hale getirmektedir. Kompika, LinkedIn, Feysbuk, Twitter, Tumblr, Pinterest vb. sektörünüzdeki öteki insanlarla sanal olarak tanışmanıza destek olabilir.

Yalnız dikkatli bir halde ilerlemeyi deneyin: bazı insanoğlu potansiyel bir rakibe iş tavsiyesi vermeye pek istekli olmayacaktır. En iyi yaklaşım, belirli sorular sormaya başlamadan ilkin bağlantılar kurmaktır. Şimdi yabancılara tecrübelerini size verip veremeyeceğinizi soran mesajlar yazmanın zamanı değil. Amaç, bir topluluğun parçası olmak, fikirler için yarışmak ve koşmak değil.

3. Pazar Araştırması Yapın

Yeni bulduğunuz çevrimiçi topluluklarınız ve gerçek dünyadaki bağlantılarınız vasıtasıyla, sunduğunuz ürün yada hizmetler için öteki işletmelerin ne kadar ücret aldığına dair kabaca bir düşünce edinin. Kimi zaman bunu, çevrimiçi pazar yerlerine bakarak görebilirsiniz.

Sektörün iyi mi bulunduğunu ve işletmenizin buna iyi mi uyacağını anlayın. Rakipleriniz neler sunuyor? Sizin işletmeniz onlarınkinin karşılamadığı hangi gereksinimleri karşılıyor? Kendinizi rakiplerinizden iyi mi farklılaştırıyorsunuz?

4. Bir Plan Yapın

Bir iş planı, yeni bir girişime başlamanın en mühim ve en püf noktasıdır, sadece bilhassa dış kaynaklardan finansman aramayı düşünüyorsanız, bu durum sizin için hazır sermayesi olanlara gore fazlaca mühim olabilir. İşletmenizi kendi birikimlerinizle yönetmeyi planlıyor olsanız bile, bir iş planı yeni maceranız hakkında düşüncelerinizi düzenlemenize ve öngörülemeyen sorunları ortaya çıkarmanıza destek olabilir.

5. Mali Durumunuzu Planlayın

İş planınızın bir parçası olarak, aylık giderlerinizi, tahmini gelirinizi ve gereksinim duyabileceğiniz tüm yeni ekipmanlar dahil olmak suretiyle toplam başlangıç ​​maliyetlerini ve meslek odaları, çevrimiçi pazaryerleri yada muhasebeciler yada vergiler şeklinde maliyetleri hesaplayın.

6. Duyurun

İnternet, insanların işinizi tanıtmak için en kolay ve maliyeti düşük yöntemlerin en önderlik yapar. Eskiden, bütçenizin mühim bir bölümünü reklamcılık ve ihtimaller içinde satış yaratmaya ayırmanız gerekebilirdi, sadece artık en sevdiğiniz ağlarda yayınlayarak ve insanlara iş için açık olduğunuzu bildirerek işe başlayabilirsiniz.

İşletmenizi tanıtacağınız yada ürünlerinizin reklamklarını yapabileceğiniz en en iyi toplumsal ağlar;

Feysbuk
Kompika
Twitter
Linkedin
Instagram

Not
Hâlâ günlük işinizde çalışıyorsanız, ayrılmak zorunda kalabileceğinizi ihmal etmeyin.

İşletmenizin ne yaptığına dair tek satırlık bir izahat düşünün ve bunu dünyayla paylaşın. Fakat bu izahat ilk tanıtım için mühim bir role haiz olacağından kesinlikle kaliteli ve görkemli bir çarpıcı söz olmalı.

7. Hedeflerinizi Tekrardan Değerlendirin

Dikkatli bir planlamayla bile, bir süreliğine kendi işinizi yürütmenin iyi mi bir şey bulunduğunu bilemezsiniz. Bu yüzden, doğru yolda olduğunuzdan güvenli olmak için hedeflerinizi aralıklarla tekrardan değerlendirmek işinizin geleceği açısından mantıklıdır.

Büyük olasılıkla, hedeflerinizin süre içinde değişeceğini keşfedeceksiniz. Mesela, işinizin bir yönünü öbürlerinden daha fazlaca sevdiğinizi anlayabilir ve o alana daha çok odaklanmaya karar verebilirsiniz yada ürününüzün pazarının beklediğinizden daha zayıf bulunduğunu öğrenebilir ve daha çok iş çekmek için yönünüzü birazcık değiştirebilirsiniz.

Kendiniz için çalışmanın en iyi yanı, işinizin gelişecek olmasıdır. Bunu anladığınızda, gerektiğinde yol değiştirmeye ve başarıya ulaşmış olmaya hazır olacaksınız.

Sevdiğiniz Şeylerle Kariyer Yapın

Temel Çıkarımlar

Ilkin Hobinizi Bir Ek İşe Dönüştürmeyi Düşünün: Küçükten adım atmak, bu tür işlerde neyi sevip neyi sevmediğinizi öğrenmenizi sağlar.

Pazar Araştırmasına Ehemmiyet Verin: Ürün ve hizmetleriniz için ne kadar ücret talep edebileceğinizi öğrenmek için pazar araştırması yapın.

Bir İş Planı Oluşturun: Başlangıç ​​maliyetleri de dahil olmak suretiyle giderlerinizi hesaplayın ve potansiyel geliri tahmin edin.

İyi Bir Topluluk Üyesi Olun: Yeni alanınızdaki öteki kişilerle bir ağ oluşturmanıza destek olması için toplumsal medyayı kullanın ve yeni iş arkadaşlarınızdan aldığınız kadarını vermeyi ihmal etmeyin.



Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık