1. Anasayfa
  2. Devlet

İş Sağlığı ve Güvenliği Devlet Desteği & İşverenlere Destek Devlet Destekleri 2022

İş Sağlığı ve Güvenliği Devlet Desteği & İşverenlere Destek Devlet Destekleri 2022
0

İş Sağlığı ve Güvenliği Devlet Desteği & İşverenlere Destek #devletdestekleri – 2022

#destek #yardım #edevlet

23 Şahıs Okudu – 1 Şahıs Beğendi Sende Beğen Yorum Yap

İş sağlığı ve güvenliği devlet desteği ilk olarak 3 Mayıs 2014 tarihinde adım atmıştır. Aynı tarihindeki resmi gazetede  piyasaya çıkan  İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ  HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ ile tehlikeli ve fazlaca tehlikeli sınıfta yer edinen işverenlere kanunen çalıştırmak zorunda oldukları iş sağlığı ve güvenliği elemanları için ödedikleri tutarın Toplumsal Güvenlik Kurumu tarafınca desteklenmesi düzenlemesi getirilmiştir.

Videonun devamında söz mevzusu bildiri gereği iş sağlığı ve güvenliği desteğinden yararlanabilecek işyerleri, müracaat işlemlerinin nereye ve iyi mi yapılacağı, yansıtma faturasının iyi mi düzenleneceği, iş sağlığı ve güvenliği destek satmaca örneği ve iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde devlet desteği başvurusunda istenen belgeler mevzusunda detaylı informasyon sahibi olabilirsiniz.

Web internet sitemizdeki mevzu linki: https://sgkbilgisi.com/isverenlere-is-sagligi-ve-guvenligi-devlet-destegi-basvuru-islemleri/
Web site adresimiz: https://sgkbilgisi.com/
Twitter sayfamız: https://twitter.com/sgkbilgisi
Feysbuk sayfamız: https://www.feysbuk.com/sgkbilgisi/

İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin devlet tarafınca desteklenmesine ilişkin düzenleme 24 Aralık 2013 tarihindeki resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. İlgili yönetmeliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/12/20131224-3.htm sayfasından göz atabilirsiniz.

İş güvenliği devlet desteğinden yararlanma şartları nedir?

Tehlikeli ve fazlaca tehlikeli sınıfta yer edinen ve 10’dan azca çalışanı olan işverenler iş güvenliği uzmanı ile iş sağlığı elemanı için yapmış olduğu ödemeyi Toplumsal Güvenlik Kurumu’ndan destek olarak geri alabilir. Kamu Kurum ve Kuruluşları bu destek kapsamında değil. İsg devlet desteğinden yararlanmak için aranan tek koşul tehlikeli ya da fazlaca tehlikeli sınıfta yer almak.

İsg teşvik başvurusu iyi mi yapılır ?

Sgk iş güvenliği müracaat işlemini işveren dosyasının bağlı olduğu Toplumsal Güvenlik Merkezi’ne yapmanız gerekiyor. İş sağlığı ve güvenliği desteği başvurusu için istenen belgeler alttadır.  Destek ödemeleri için üçer aylık periyotlarda müracaat yapmanız gerekiyor.

Ocak, Şubat ve Mart ayı destek ödemesi için başvuruyu nisan ayının sonuna kadar müracaat yapılır. Ödemesi Mayıs ayı sonuna kadar yapılır.

Nisan, Mayıs ve Haziran ayı destek ödemeleri için Temmuz ayının sonuna kadar yapılır. Ödemesi Ağustos ayı sonuna kadar yapılır.

Temmuz, ağustos ve eylül destek ödemeleri için Ekim ayının sonuna kadar yapılır. Ödemesi Kasım. ayı sonuna kadar yapılır.

 Ekim, kasım ve aralık ayları için izleyen senenin ocak ayı sonuna kadar müracaat yapılır. Ödemesi Şubat ayı sonuna kadar yapılır.

İş güvenliği tutarı devlet desteği için lüzumlu evraklar nedir ?

Başvuruda istenen iş güvenliği evrakları aşağıda verilmiştir. isg hizmetlerinin desteklenmesi için evrakların eksiksiz tamamlanması gerekmektedir.

Sgk iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi müracaat formu ( belgeyi aşağıdan indirebilirsiniz).

Müracaat dilekçesi (indir).

İş Sağlığı ve Güvenliği yansıtma faturası. (Örneği alttadır). Faturanın işveren tarafınca Toplumsal Güvenlik Kurumu adına kesilmesi gerekiyor. Satmaca başlığı kısmına Toplumsal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yazmanız kafi. Vergi Dairesi: Hitit Vergi Dairesi, vergi numarası ise: 7750409379 olacak. Faturanın izahat kısmında ise aşağıdaki faturada olduğu benzer biçimde Ocak,Şubat, Mart ayı İş Sağlığı ve Güvenliği Destek ödemesi yazmanız gerekiyor. Ek olarak izahat kısmına aşağıdaki satmaca örneğinde olduğu benzer biçimde 26 haneli SGK işyeri sicil numaranızı da yazın ve karşısına azca tehlikeli ya da tehlikeli olup olmadığını belirtin.

İş sağlığı ve güvenliği devlet desteği hesaplaması iyi mi yapılır ?

Günlük SGK devlet desteği ödemesi tutarı standarttır ve brüt asgari ücret üstünden hesaplanmaktadır. Tehlikeli işyerlerinde 1 günlük iş sağlığı ve güvenliği destek ödemesi tutarı çalışan başına brüt günlük asgari ücretin %1,4’ü iken tehlikeli sınıfta yer alanlar için ise %1,6’dır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir